USA: Biskopar öppnar registreringen för den första nationella eukaristiska kongressen på 83 år

1
min read

USA: Biskopar öppnar registreringen för den första nationella eukaristiska kongressen på 83 år

mån, 02/20/2023 - 18:05
0 comments

Kongressen förväntas ha en festivalliknande atmosfär, liknande Världsungdomsdagen, och kommer sannolikt att dra en publik på 80 000 troende.

Den nationella eukaristiska väckelsen erkänner att Jesus, genom eukaristins gåva, ger sin egen kropp och blod för att ge näring åt de män, kvinnor och barn som söker varaktig gemenskap med honom. (foto: Zolnierek / Shutterstock)

 

De amerikanska biskoparna öppnade på tisdagen registreringen för att delta i den första nationella eukaristiska kongressen på 83 år.

Nationella Eukaristiska kongressen kommer att äga rum i Indianapolis 17-21 juli 2024 och kommer att vara ”ett avgörande ögonblick för vår generation”, enligt webbplatsen för evenemanget.

Ett fem dagar långt evenemang med böner, talare och liturgiska firanden gör att kongressen kommer i sluttampen i biskoparnas treåriga nationella eukaristiska väckelsekampanj, som började den 19 juni 2022.

Individuella och gruppbiljetter till National Eucharistic Congress kan köpas här

Kongressen förväntas ha en festivalliknande atmosfär, liknande Världsungdomsdagen, och kommer sannolikt att dra en publik på 80 000 troende.

Enligt evenemangets hemsida hoppas biskoparna att kongressen kommer att dra amerikanska katoliker ”in i en djupare intimitet med vår Herre, så att våra ögon kan öppnas och våra hjärtan kan sättas i låga med hans kärlek.”

Den nationella eukaristiska väckelsekampanjen är delvis biskoparnas svar på en nedgång i tron bland katoliker som en nyckelprincip i tron.

Beslutet att ta initiativet följde på en Pew-undersökning från 2019 som visade att endast 31 % av katolikerna tror på grundläggande grundsatsen i sin tro – att Kristi kropp och blod är verkligen och väsentligt närvarande i eukaristin.

Vi försöker bjuda in människor till ett omvälvande möte med Kristus i nattvarden så att de kan bli helade, förenade och missionärer, säger de amerikanska biskoparnas evangelisations- och katekesordförande biskop Andrew Cozzens från Crookston, Minnesota.

Nästa års kongress kommer att vara den tionde nationella eukaristiska kongressen och den första sedan 1941, enligt evenemangets webbplats.

”Vi återupptar nu det arbete som påbörjats för länge sedan för att förstå och älska den största gåvan mänskligheten någonsin har fått”, står det på webbplatsen. ”Detta kommer att bli ett generationsögonblick och början på ett nytt kapitel för kyrkan i USA.”

Talare som hittills meddelats inkluderar Montse Alvarado, den nya presidenten och COO för EWTN News; Syster Miriam James Heidland från” Society of Our Lady of the Most Holy Trinity (SOLT)” och fader Josh Johnson, chef för kallelser för stiftet Baton Rouge.

                                                                                                              Peter Pinedo

Översättning för Katolsk Horisont Ivana Smoljan

Video: 10th National Eucharistic Congress – Indianapolis, 2024 – National Eucharistic Revival

 

Inlägget kommer från sidan www.ncregister.com

Direktlänk till inlägget klicka här

Gråbröderna

De senaste artiklarna

Katolsk Horisont
14/05/2024