Påven Franciskus’ bön för familjerna

2
min read

Påven Franciskus’ bön för familjerna

fre, 06/10/2022 - 14:14
0 comments

Vatikanen presenterar programmet för Världsfamiljemötet i Rom i juni 2022.

Familjer från hela världen samlas i Rom senare den här månaden för Världsfamiljemötet 22-26 juni. (Foto Shutterstock)

 

Påve Franciskus har meddelat att hans bön i juni månad ägnas familjerna. Valet passar ju bra eftersom familjer från olika delar av världen kommer till Rom 22-26 juni för att delta i Världsfamiljemötet. I maj månad bad påven särskilt för ungdomarna.

”Låt oss be för de kristna familjerna runt om i världen så att de alla med kropp och själ får uppleva en ren kärlek utan villkor växer i helighet dag för dag,” säger påve Franciskus i ett videobudskap den 2 juni. Påven beskriver familjen som ”det ställe där vi lär oss leva med varandra både unga och äldre.”

Familjekärleken kan föra oss ”på helighetens väg som personer” sa påven men underströk samtidigt att ”den perfekta familjen inte finns.”

Ändå ska familjerna inte känna hopplöshet inför den kamp som ibland är oundviklig.

”Vi ska inte glömma bort att Gud är med oss i familjen, med grannarna, på orten där vi bor. Och han tar hand om oss. Han är med oss i allt, både när båten gungar våldsamt på sjön, när vi grälar och lider och när vi har roligt tillsammans.” säger påve Franciskus.

Videon ingår i serien Påvens nätverk för bön i hela världen som görs i samarbete med dikasteriet för lekmännen, familjen och livet. Hela videon kan ses under juni månad nedan.

Nätverket sa i ett pressmedelande att ”familjen fortsätter att vara den viktigaste källan till ett meningsfullt liv för många.” Nätverket lyfte fram en undersökning från Pew Research Center under 2021 som frågat folk i 17 länder vad som var mest meningsfullt i deras liv. De flesta satte familjen främst, före både yrkena, hälsan eller känslan av att ha det bra.

Jesuitfader Frédéric Fornos sa i pressmeddelandet att påven betonar ”familjen som platsen där vi lär oss leva med olikheterna”. Fader Fornos är nätverkets internationella samordnare.

”Det är en rikedom och inte ett hotande fara att möta olika människor. Nuförtiden verkar det som om olikheter innebär konfrontation när de istället borde öppna nya vägar,” sa fader Fornos.

”Familjen är det utvalda stället för att lära sig vad kärlek är och att leva med skillnaderna. Där lär vi oss av våra misstag och känner på oss att Gud är närvarande och hjälper under hela vandringen”, sa fader Fornos. ”När vi upplever att Gud är närvarande kommer det från bönen. Därför är det bra att be i påvens intentioner.”

Den Heliga Stolen har gett ut ett program för den 10:e händelsen i Rom

Den Heliga Stolen har gett ut ett program för den 10:e händelsen i Rom. Det är ett globalt event där också familjer från Ukraina är med personligen.

 

Video: For Families - The Pope video - June 2022

 

Översättning för Katolsk Horisont, 10 juni 2022, Göran Fäldt

Inlägget kommer från sidan www.ncregister.com

Direktlänk till inlägget klicka här

Gråbröderna

De senaste artiklarna

Katolsk Horisont
5/02/2023