Nordens katolska biskopar ber att pingstdagens kollekt 2023 ska gå till Caritas Ukraina

1
min read

Nordens katolska biskopar ber att pingstdagens kollekt 2023 ska gå till Caritas Ukraina

sön, 05/21/2023 - 14:22
0 comments

Kristi himmelsfärds dag 2023

Kära bröder och systrar!

9–11 maj genomförde kardinal Arborelius och biskop Erik Varden (Trondheim) ett solidaritetsbesök i Ukraina för Nordiska Biskopskonferensens räkning och därmed på uppdrag av alla katoliker i våra nordiska länder. Biskoparna var djupt berörda av vad de såg — av den prövning som Ukraina genomgår, av det ständiga hotet mot civila mål, av grymheter som begåtts mot försvarslösa och mot barn, men också av ukrainarnas mod, uthållighet och humanitära insatser.

Som era biskopar vill vi uppmuntra alla troende till fredliga åtgärder mot detta fruktansvärda krig. Vi vill gärna använda pingstdagen för detta ändamål. Då firar vi Andens ankomst och bekräftar vår tro att Herren kan förnya jordens ansikte genom sin frälsande kraft och genom de troende. Vi ber att alla mässor i våra fem länder den dagen firas för rättvisa och fred i Ukraina och att kollekten går till Ukrainas Caritas, som gör en stor insats.

Caritas kommer att öronmärka kollekten till mat- och hygienpaket för de mest behövande. Behovet av sådan hjälp är stort, och kommer att bli större. Låt oss använda de kommande dagarna för att förbereda våra hjärtan och sinnen. Tack på förhand för er generositet.

Fredens Drottning, bed för Ukraina!

+Czeslaw Kozon, København — Praeses

+Anders Kardinal Arborelius OCD, Stockholm

+Peter Bürcher, Em. Reykjavik

+Bernt Eidsvig CanReg, Oslo

+Berislav Grgić, Tromsø

P Marco Pasinato, Ap.Adm. Helsinki

+David Tencer OFMCap, Reykjavik

+Erik Varden OCSO, Trondheim

källa katolskakyrkan.se

Gråbröderna

De senaste artiklarna