Förenade i bön, bundna av förlust: Hur ett inlägg på sociala medier ledde till ett starkt band mellan två mödrar

4
min read

Förenade i bön, bundna av förlust: Hur ett inlägg på sociala medier ledde till ett starkt band mellan två mödrar

tors, 05/02/2024 - 15:15
Posted in:
0 comments

Båda valde livet inför döden och blev snabbt vänner och delade deras sorg, lidande och orubbliga tro.

Paret LeBlanc förlorade sina två flickor samma dag som tvillingarna föddes, och levde bara en timme. Jessica Hanna dog denna månad efter en kamp mot cancer. De båda vägrade abort och byggde upp en meningsfull vänskap efter att ha funnit varandra genom EWTN:s rapportering. (foto: Courtesy photos / Nicole LeBlanc/Hanna Family)

 

"Vi är alla obotliga. Vi dör alla. Vi delar alla samma öde – döden."

Detta är något som Jessica Hanna ofta skulle säga på sina sociala medieplattformar.

”Jag skulle aldrig ha trott att mina nyfödda döttrar diagnostiserades som obotliga ens i livmodern.Dagen då cancern kom tillbaka var samma dag som jag fick den officiella diagnosen att jag för första gången var gravid med tvillingar, två flickor som delade ett hjärta och skulle dö strax efter födseln. Jag var bara gravid i vecka 10 när jag fick veta att de var sammanväxta vid bröstet och delade hjärta, lever, diafragma, tarmar och navelsträng. Jag vägrade göra abort trots att läkarna sa att mitt liv var i fara.”

Jessica var gravid när hon fick diagnosen cancer och hon vägrade också abort och litade på Gud. Mirakulöst nog föddes hennes son helt frisk trots att hon fick kemoterapi när hon var gravid. Och dessutom, mirakulöst nog, blev hon efter sin graviditet friskförklarad från cancer.

Jessicas och min historia delades i olika nyhetskanaler, inklusive The Register, EWTN, ChurchPop och många fler katolska och pro-life-kanaler. Vi tillhörde också samma församling, St. Joseph Shrine i Detroit. När jag var där fick jag höra talas om en församlingsmedlem som hade cancer och var i behov av förbön. Denna församlingsmedlem var Jessica Hanna. Jag hittade hennes Instagram-konto och drogs direkt till henne och hur innerligt hon bad. Till och med mitt i lidandet var hon glad. Speciellt med min högriskgraviditet behövde jag verkligen en vän som henne för att lära sig att lida bra.

Våren 2023 delade ChurchPop med sig av en berättelse om mina döttrar. Jessica såg det här inlägget och delade det på sin Instagram. Jag skickade sedan ett meddelande till henne och vi började chatta. Vi skulle tala om den osäkerhet som låg framför oss båda. Höll hennes cancer på att fortskrida? Skulle jag kunna leva med sorgen efter att ha vetat att mina döttrar snart skulle dö efter födseln?

Mina döttrars kejsarsnitt flyttades till den 16 maj, i graviditetsvecka 32. Jag meddelade genast Jessica, eftersom hon hade bönekrigare redo att be för mina döttrar och mig.

"Jag kommer att göra min lungbiopsi då. Offfrar det för dig och dina barn", skickade Jessica ett meddelande till mig.

Maria Therese och Rachel Clare levde en timme utanför livmodern och tog emot dopets och konfirmationens sakrament direkt på mitt bröst. Jag skickade ett meddelande till Jessica och hon svarade: "Åh Nicole, vilken resa... Du har nu 2 helgon i himlen som ber för dig. Din familj finns i mina böner. Jag är så ledsen för den hjärtesorg du måste uthärda, men jag vet också att det måste finnas stor frid i vetskapen om att de är i Guds 🙏 armar."

Jag berättade för henne att jag offrade hela mitt kejsarsnitt för henne. Jag kände tröst i vetskapen om att mina döttrar är heliga i himlen och bad om deras förbön för att be för Jessica.

Fyra veckor efter förlossningen blev jag ombedd att tala på ett pro-life-evenemang i närheten av Jessicas hus. Hon skickade ett meddelande till mig och sa att hon hade något att ge mig. En vän till henne hade en present till mig men visste inte hur hon skulle komma i kontakt med mig. Jag körde hem till Jessica, köpte blommor till henne och skrev ett kort till henne. Men hon hade precis fått cellgifter och mådde inte bra, så jag lämnade blommorna och kortet utanför hennes dörr.

Under den gångna julen verkade det som om Jessica hade mycket energi och mådde bra. Min man och jag fick nycklarna till vårt första hem några dagar före jul. I början av februari hade jag öppet hus och jag bjöd in Jessica men hon kunde inte komma. Det var sista gången vi pratade.

Hennes tillstånd förvärrades och blev till slut kritiskt. Den 6 april såg jag att min kära vän hade gått bort i sin eviga vila. Hennes kamp var äntligen över. Hennes lidande fanns inte längre. Hon var beredd på att dö och hade till och med nyligen lagt ut en video om hur man tar av sig jordiska saker.

Jessica var helt extraordinär. Hon utstrålade ett helgons helighet i dessa moderna tider – på det sätt som hon tog emot den heliga eukaristin nästan dagligen, bad ständigt, särskilt den första fredagen och den första lördagens andakter, och offrade sina lidanden för heliga själar i skärselden. Hon uppmuntrade alla att be och skulle betjäna många. Hon stärkte mitt böneliv och var en källa till ljus när jag var gravid och sedan sörjde.

Jag ber att jag kan bli ens en bråkdel av den kvinna hon var.

Jag träffade aldrig Jessica personligen, men vi offrade våra lidanden och prövningar för varandra. Vi kollade in varandra och stöttade varandra. Jag hade bara pratat med henne det sista året av hennes liv, men på så kort tid förändrade hon mitt liv. Hennes besök var första gången jag såg henne personligen. Hon såg helt underbar ut, och jag är säker på att hon måste ha varit ännu vackrare när hon stod inför Guds tron efter att hennes jordiska liv var slut.

Hon levde sitt liv rotat i en stark kärlek och hängivenhet till sin katolska tro. Jessica sa ofta: "Eukaristin är min medicin." Eftersom hon kände henne skulle hon vilja att vi fortsatte att hålla mässor för henne och att vi fortsatte att be för både henne och hennes familj.

Jag lade min rosenkrans på hennes knäppta händer och jag bad till Gud, genom förbön från mina nyfödda helgon, Maria och Rachel, att Jess skulle vara bland helgonen och följa med mina barn tills jag en dag återförenas med dem.

Men just nu vandrar jag genom det här livet och saknar för alltid mina döttrar och Jessica. Hon var verkligen en mentor för mig och för oss alla, och lärde oss hur vi ska lida väl. Vi måste ta upp vårt kors, följa Kristus och säga: "Framåt."

Nicole LeBlanc

Jessica Hannas begravning var den 15 april 2024. Nedan hittar du predikan för hennes begravningsmässa.

Video: Sermon from the Requiem Mass for Jessica Hanna

 

Nicole LeBlanc är mamma till två små helgon i himlen. Hon och hennes man, Austin, äger och driver ett bilföretag i Michigan.

Till svenska, maj 2024, Eva-Lotta Svensson

Inlägget kommer från sidan www.ncregister.com

Direktlänk till inlägget klicka här

Läs också: Sammanvuxna tvillingar föddes, döptes och konfirmerades innan de dog

Sammanvuxna tvillingar föddes, döptes och konfirmerades innan de dog

 

Gråbröderna

De senaste artiklarna

Katolsk Horisont
14/05/2024