december 2020

Maffiamördad domare saligförklaras

”En domares plikt är att fatta beslut; att besluta är emellertid också att göra ett val… Och det är just i att göra ett val för att fatta beslut, i att fatta beslut för att få ordning på saker och ting som den domare som är troende, kan finna ett inre samband med Gud. Det är samtidigt en direkt relation därför att stå i rättvisans tjänst är också att förverkliga sig själv, att be, att viga sig till Gud. Det är en indirekt relation som förmedlas genom kärlek till den person som skall dömas,” sa Livation på en konferens 1986.

Predikan. Juldagen 2020

Vi hörde i natt om den stora befrielsen. Vi hörde att Frälsaren är född, han som kom­mit för att befria oss från våra verkliga fiender, synden, döden och djävulen. Barnet som föds blev en käm­pe, en befriare. För att ge människan tillbaka hennes förlorade fri­het.

Predikan. Julnatten 2020

Texterna denna julnattmässa liknar en bägare som flödar över. Kollektbönen talar om ”det sanna ljuset som strålar”. Profeten om ”folket som vandrar i mörkret och ser ett stort ljus”. Fri­den skall vara ”utan ände”. Aposteln klargör att Guds nåd har blivit syn­lig som en rädd­ning för alla människor.

Tankar - Juldagen

Julen är här! Adventstidens förberedelse har nått fram till målet, firandet av vår Herres födelse. Detta är kanske den största högtiden under kyrkoåret och en dag så stor som denna låter jag evangeliets text tala för sig själv.