oktober 2020

Hjälp folk i Vietnam nu!

De ihållande regnen och de extremt höga vattennivåerna i flera vietnamesiska provinser har orsakat massförstörelse av byggnader och livsviktiga fordon för jordbruket. Över en halv miljon människor är direkt påverkade och över 10 000 hektar åkermark står under vatten enligt uppgifter från vietnamesiska myndigheter. 55 människor har förlorat livet hittills och 7 är saknade. 135 731 hus och bostäder är skadade och 362 skolor är oanvändbara.

Kortpredikan 30 oktober 2020

”Min bön är att er kärlek ständigt skall växa och bli rik på insikt och urskillning, så att ni kan avgöra vad som är vä­sentligt.” Aposteln skriver detta i Filipperbrevet, som vi nu skall följa en styv vecka under vardagsmässorna. Det är ett brev fyllt av glädje och värme. Aposteln tackar för och längtar efter församlingen ”med Jesu Kristi öm­het”.

Kortpredikan 27 oktober 2020

I förstone tycks inte aposteln ifrågasätta sin tids syn på förhållan­det mellan man och kvinna i äktenskapet. Ändå sker något som förändrar och förnyar allt. Apos­telns ord blir en surdeg som genomsyrar alltsammans. Han uppmanar båda makarna att ”underordna sig varandra av vördnad för Kristus”.

Kardinal Paul Cordes beklagar att Kyrkan i Tyskland smittats av ett ”teologiskt virus”

Vilka är det underliggande orsakerna till den växande klyftan mellan majoriteten av Tysklands katolska biskopar och magisterium? Tyske kardinalen Paul Cordes har sagt till Register i en e-postintervju att Kyrkan i Tyskland håller på att sekulariseras genom ett ”teologiskt virus” som ”infekterar trons sanning” men att han inte håller en schism för trolig.